top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNikai

Lentekriebels......

Yesss, hebbes.. Lente kriebels.
Oh zo lekker heh, langer licht, het huis opruimen en eerste zaden in de grond voor de plantjes in de moestuin.

En wij Hollanders hebben het altijd graag over het weer. Wat een regen hebben we gehad. Heet he!

Misschien heb je zelf een moestuin of hou je het bij een potje basillicum in de vensterbank. Maar je weet zelf of je wel of geen groene vingers hebt. En als zelfs de Cactus er slap bijhangt thuis, dan weet je wel hoe laat het is.

Ik vind het fijn om te zien als iets lekkers of leuks groeit. Het zegt wat over jou. Wat je smaakvol vindt en dat je aandacht besteedt aan groen en een stukkie natuur. Maar het kan ook een verstandige keuze zijn om anderen te laten doen waar ze goed in zijn. De boer, de moestuiner of iemand met een zee aan tijd.


Bij mij zitten de eerste zaden in de grond hoor.

Ik zie hun kopje groen al trots opkomen in de pot.

Veel eetbare bloemen dit jaar. Voor mij en voor de bij. Oh en ik maak altijd nog stomme foutjes hoor. En gerust niet alles slaagt 100%

Wat wel 100% slaagt zijn de producten van het Collectief. Die liggen straks in volle glorie op je te wachten.

En je weet inmiddels wel dat deze produkten uit de buurt komen. En ook al is er nog niet zoveel keuze als in de buurt supermarkt. Weet wel, we zijn aan het groeien. En jij helpt daaraan mee. Dankjewel daarvoor!!

We zijn daarnaast ook nog zo gewend dat van over de hele wereld spul vandaan komt om onze wensen en maagjes te vullen. Want dan ben ik nog steeds een beetje verwend merk ik. Ik zat gisteren te denken hoe het zou zijn als ik alles uit Nederland zou moeten halen. Of als er iets geks gebeurt. Wow pittig!


Of niet?

Want waar de één wel een voorraad aanlegt voor als de stroom zou uitvallen, of het Panama kanaal weer eens in de file staat. Maakt de ander zich minder zorgen. Leven en laten leven.


Vorig jaar zat ik 7 weken in de natuur met de uitdaging voornamelijk onkruid, paddestoelen en appels uit de gaard te eten. Wel had ik rijst en havermout. Ik kan je zeggen dat de brandnetel en zevenblad je dan snel de strot uit komen hoor. Een beetje diversiteit is heerlijk. Maar voor de gein eens wildplukken is super leuk. En hou de agenda in de gaten want dat gaan we deze zomer zeker doen! Plus er wat lekkers van maken natuurlijk.

Mocht er dan een zonnevlam de lage landen roosteren, dan grits jij in ieder geval je maaltijd uit de bosjes. Zo, dan is dat gecoverd. Geen zorgen.


Zorgeloos gezellig was het ook afgelopen zaterdag bij het ophalen van de bestelling. Net als in de kroeg moesten we er bijna worden uitgeveegd. Leuke gesprekken en schaterlach. Niet echt wat je in de supermarkt zou tegenkomen zeg maar. En op weg naar huis haal je daar je aanvullende behoeftes. Veel toiletpapier bijvoorbeeld als je in de prep-modus zit.

En zo bloeit op, net als de bloemetjes in de tuin, een leuk project met de leukste groep mensen. In food, fun en bewuste keuze op weg naar die heerlijke zomer.


Een Zonnige groet,


Nikai

212 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Mooi stukje weer la chef van de lente kriebels. Hopen dat het met je cactus 🌵 weer goed komt 😉

Like
bottom of page