top of page
Zoeken

Nieuw in ons assortiment: de Pastinaak

  • Cindy
  • 24 okt
  • 2 minuten om te lezen

Maak kennis met een oude favoriet in een nieuw jasje: de pastinaak!

Deze smaakvolle pastinaak is familie van de wortel en komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Eeuwenlang was de pastinaak in Europa een echte volksgroente, tot de aardappel zijn intrede deed en de pastinaak langzaam van het bord verdween.

Gelukkig is hij weer helemaal terug van weggeweest… en hoe!

 

ree

Een vergeten groente met toekomst

De pastinaak is zacht van structuur, lichtzoet van smaak en heerlijk veelzijdig. Of je hem nu roostert in de oven, verwerkt in soep of pureert tot een romige stamppot, hij geeft elk gerecht een bijzondere twist.

 

Pastinaak zit boordevol gezonde voedingsstoffen zoals: vezels, vitamine C, diverse B-vitaminen en kalium.

Hij:

·         ondersteunt een gezonde spijsvertering;

·         helpt je energieniveau op peil te houden;

·         draagt bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel;

·         en is ook nog eens laag in calorieën.


Ik heb weer een heerlijk recept voor jullie uitgezocht.



Pastinaakpatat


Ingrediënten (2 personen)

·         3 pastinaken

·         1 EL gesmolten kokosolie

·         2 EL tijm, gedroogd

·         Zeezout

 

Bereiding

Verwarm de over voor op 200 graden. Schil de pastinaken, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Doe ze in een ovenschaal, hussel ze door elkaar met wat kokosolie en strooi er twee eetlepels tijm en wat zeezout overheen. Zet ze 30 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met wat zelfgemaakte mayonaise of dip.

 

 

Supersnelle Mayonaise

Ingrediënten

·         1 ei

·         1 EL citroensap

·         1 EL appelazijn

·         0,5 TL zout

·         250 milliliters olijfolie extra Virgin

 

Bereiding

Breek het ei boven een kom waar je staafmixer precies in past.

Voeg daarna citroensap, appelazijn, zout en olijfolie toe.

Zet de staafmixer voorzichtig op de bodem van de pot.

Begin nu met mixen: eerst een aantal seconden op de bodem van de pot. Haal daarna de staafmixer langzaam maar geleidelijk omhoog.

Blijf mixen tot de olijfolie volledig op is genomen in de mayonaise.

Klaar!

  

******************** Eetsmakelijk ************************

  

Gezonde groet,

Cindy

 

 

 
 
 

Opmerkingen


Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!

bottom of page