top of page
Zoeken
  • Marisol

Slingers ophangen

Gelukkig zijn steeds meer mensen bewust bezig met hun gezondheid en gezonde keuzes maken. Maar wat is gezondheid eigenlijk, en nog belangrijker, hoe blijf je gezond?

Wat mij betreft is het een combinatie van diverse factoren:

Onze voeding, wat we drinken, hoeveel we bewegen maar ook, en misschien nog wel het meest, hoe we in het leven staan en wat we er van maken.


Is het leven maakbaar? Naar mijn mening misschien niet helemaal, maar zeker wel grotendeels. Je hebt vast wel eens gehoord van de uitspraak:

je bent niet verantwoordelijk voor wat je op je pad krijgt, maar wel voor hoe je er mee omgaat.

Hoe ga jij met je leven om? Is het vooral veel moeten of is er ook genoeg ruimte voor kunnen, willen en plezier maken?


Al ruim 10 jaar is mijn lijfspreuk:

En ik kan naar waarheid zeggen dat ik daar inmiddels aardig goed in ben geworden. Het valt me op dat veel mensen denken dat het heel veel tijd en geld kost om de slingers op te hangen op je eigen levensfeest.

Dat kan, maar dat hoeft echt niet, er zijn genoeg dingen en ervaringen te verzinnen en ontdekken die prima in drukke agenda's of met krappe budgetten mogelijk zijn.


Het is alleen even een kwestie van ontdekken wat zijn de slingers die jouw leven leuker maken? Het kan van alles zijn, hier wat voorbeelden van mijn slingers:

de zon op mijn huid, een fijn boek, mooie muziek, vogeltjes die af en aan vliegen in mijn tuin, een heerlijk kopje thee met of zonder lekkers erbij, gezellig bijkletsen met een vriendin, een heerlijke lunch in leuk gezelschap, een weekend weg, een dagje sauna, een wandeling door het duin of op het strand.

En zo weet ik er nog veel meer te verzinnen.


Door regelmatig heel bewust een of meer van je slingers in je dag en in je week toe te voegen tussen je bezigheden, maak je meer tijd vrij voor de dingen waar je blij van wordt. Laat dat nou heel goed voor je gezondheid zijn.


Dus ben je nog teveel aan het moeten, maak dan meer tijd voor de dingen die je plezier geven. Bepaal je slingers en rijg ze aan elkaar met genietjes.

Ik weet zeker dat je het kan, ook hier geldt: oefening baart kunst, het wordt steeds makkelijker.


Ik wens je heel veel genietjes met je slingers, maak er wat moois van.


Liefs Marisol

102 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Ed Kingma
Ed Kingma
Jun 22

Mooi verhaal, uit het leven gegrepen.

Like
bottom of page