top of page
Zoeken

Welk type kok ben jij?

  • Foto van schrijver: Nikai
    Nikai
  • 18 jan 2024
  • 2 minuten om te lezen

Hey keukenprins of keukenprinses! Wat voor type kok ben jij eigenlijk?

Als je erbij stilstaat herken je jezelf misschien in de "freestyler". Of ben je meer iemand die netjes recepten volgt? Kijk je kookprogramma's om je te laten inspireren en oefen je je skills om vrienden en familie te imponeren? Kost het je energie als je er alleen al aan moet denken, of leef je juist helemaal op als je achter het fornuis staat? Ben je erg zuinig of smijt je met geld bij de traiteur?

 Je keuzes tellen mee voor het eindresultaat. En waar onze tocht vaak begint is in de supermarkt.

         Ofwel:   SUPERMARKT-SAFARI

Er verandert nogal wat in de supermarkt.

Hoe blijf je overeind in deze Jungle van producten en ingredienten?

En hoe ga je om met je boodschappen lijstje en product keuze?

Als het aan de voedingsindustrie ligt: inladen maar, want "Wij smaken het lekkerst!"

Maar er is verandering gaande. Bewerkte producten bevatten steeds vaker nieuwe gekke stofjes. En guess what?! De fabrikanten hoeven straks niet meer te vermelden wat er precies inzit! Een beetje zot als je het mij vraagt.

Want we weten van die nieuwe ingrediënten nog zo weinig af.

Als je ongewenste ingrediënten preventief wil vermijden of minder wil terug zien in je eten, zal je meer onbewerkte voeding op je lijstje moeten zetten.

Misschien boeit het je nog weinig. Maar hieronder staan alvast 3 voorbeelden van ingrediënten die niet vermeld worden op de verpakking:

1. Krekeltjes. Krekel/insectenmeel in producten zoals brood en pasta..

2. Genetisch gemodificeerde voeding.

3. Nano technologie.

20 Jaar geleden zat dit nog niet in je snackje of blik soep van je favoriete supermarkt!

Ik moet ook bekennen dat ik een voyeur ben. Ja echt! Ik kijk in andermans karretje. En het gaat me aan het hart als ik een jonge moeder haar karretje zie vullen met een zooitje rommel. Hoe om te gaan met eten leerde ze dus niet op school.

Klinkt wat mineur, hè? Maar heb hoop.

Want we kunnen bijleren en andere keuzes maken. Jij ook!

Meer gemak, vertrouwen en fun in de keuken gun ik iedereen. Wat voor type keukendier je ook bent.

Klik hier als je meer wilt weten over mijn workshop "Van boodschap tot bord".


We hebben allemaal een eigen stijl. We streven allemaal naar gezondheid en willen ook kunnen genieten.

Maar met voedsel hebben we elke dag te maken en met elke keuze beinvloeden we onze gezondheid en happiness.

Mijn advies: Kies voor zoveel mogelijk onbewerkte voeding en word baas in eigen keuken!

  • Toxine vrij

  • Bewust en bekwaam

Culinaire groet,

Nikai



 
 
 

1 Comment


Peter Spaan
Peter Spaan
Jan 18, 2024

Je schrijft leuke stukjes, Nikai. Ik wist niet dat de etiketten straks minder informatie gaan bevatten! Het ligt wel helemaal in de lijn van de de-populatie-agenda, dus wat dat betreft verrast het niet.

Like

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding op onze nieuwsbrief!

bottom of page